+386 (0)40 606 091      |       info@visitpreddvor.si

Aktivnosti

Kulturna dediščina Narava Aktivnosti Dnevni izleti Nastanitev Kulinarika Aktualno Galerija


Preddvor - napolnite si baterije


  Ležeč pod strmimi pobočji Storžiča, v varnem zavetju pod Zaplato, kjer reka Kokra izstopi iz soteske, obdan s štirimi gradovi, tu leži Preddvor. V naših gorah vas čaka planinski raj, kulturni biseri kot so gradovi in cerkvice, prekrasni razgledi, čaka pa vas tudi zdrava pitna voda v gorskem potoku.

KOLESARJENJE


Občina Preddvor je v okviru projekta Nature Experience (Brezmejna doživetja narave) v okviru Delovnega paketa 2 za kvalitetno in enakovredno izvajanje ter sodelovanje v skupnih čezmejnih turističnih programih uredilai infrastrukturo za sonaravni turizem, s poudarkom na infrastrukturi in opremi namenjeni obiskovanju in doživljanju narave.

Kot del teh aktivnosti so urejena kolesarska počivališča v slikoviti dolini Kokre oz. na poti skozi najdaljšo slovensko vas Kokra, ki je bogata z naravnimi ter kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi. Ta je del priljubljene kolesarske trase Kranj – Preddvor –Jezersko oz. naprej preko Jezerskega vrha (prehod meje) do avstrijske Koroške oz. preko Pavličevega sedla do Logarske doline. Trenutno takih počivališč ni, kar je pomanjkljivost predvsem za fizično manj pripravljene kolesarje oz. družine. Na počivališčih je možno tudi boljše obveščanje obiskovalcev kaj in kako si je možno ogledati ter doživeti na tem območju.

CENIK
POGOJI IZPOSOJE KOLESRIBOLOV

Jezero Črnava se nahaja le nekaj kilometrov od samega mesta Kranj pri vasi Preddvor. Poleg jezera se nahaja tudi hotel Bor in Grad Hrib. Sam kraj nudi obiskovalcem mir, sprehode, izhodišče za planinske ture in različne športne dejavnosti.

V samem jezeru Črnava se nahaja plemenska jata lipana, zato je ribolov na to vrsto v jezeru prepovedan in je potrebno dosledno upoštevati navodila o dovoljenem načinu ribolova.
DNEVNI IZLETI


Preddvor je največja vas v precej majhni občini Preddvor, vendar majhnost ni njegova pomanjkljivost. Ravno nasprotno, zaradi ne pretirane razsežnosti je Preddvor izvrstna lokacija za ogled mnogih znamenitosti, narave in lepih kotičkov v kratkem času brez potrebnega prevažanja od ene do druge točke. Vsega se namreč da pregledati peš.  Z veseljem bomo ugodili vsem vašim  željam, Vas poučili o lepotah našega kraja, Vam priskrbeli turističnega ali celo gorskega vodiča, skratka uredili vse kar je potrebno za vaše dobro počutje.
Več


SPREHODI


Preddvor je cilj mnogih obiskovalcev. Lep in občudovanja vreden je v vsakem letnem času, pa naj si bo to takrat, ko se povzpnemo na vrhove nad njim, ali pa ko se sprehodimo po okolici. Sprehodite se po gozdni učni poti, začenši sredi Preddvora, na kateri vas bodo pozdravile tudi orjaške sekvoje. Streljaj od jezera Črnava vas pot popelje do Drage, ob kateri je na desni strelišče, na levi strani pa na naravni steni lahko urite svoje plezalne sposobnosti. Nezahteven sprehod do gradu Turn vas popelje na obisk k Josipini, postanite v njeni senčnici, kjer je Josipina Turnograjska ustvarila premnogo lepih del.

POHODNIŠTVO


Preddvor je največja vas v precej majhni občini Preddvor, vendar majhnost ni njegova pomanjkljivost. Ravno nasprotno, zaradi ne pretirane razsežnosti je Preddvor izvrstna lokacija za ogled mnogih znamenitosti, narave in lepih kotičkov v kratkem času brez potrebnega prevažanja od ene do druge točke. Vsega se namreč da pregledati peš.


UTRINKI

iz Preddvora


Kraj pod Storžičem, dvatisočakom Kamniško-Savinjskih Alp, privlači s posebnimi energijami, ki jih tod zagotovo začutijo tudi mladoporočenci.

Preddvor vabi s številnimi legendami, predvsem pa omogoča sproščena pohajkovanja. Tu je izhodišče številnih planinskih poti. Povzpnite se na okoliške vrhove ali ostanite na dolinskih cestah in raziščite skrivnosti gradov, ki se nahajajo v tej občini.


>> Poglej več

© Zavod za turizem Preddvor. Vse pravice pridržane.
Izvedba: MMstudio