+386 (0)40 606 091      |       info@visitpreddvor.si

Aktualno

Kulturna dediščina Narava Aktivnosti Dnevni izleti Nastanitev Kulinarika Aktualno Galerija

Praznični vikend v Preddvoru

Kategorija: Novice
V sklopu občinskega praznovanja je bil v soboto in v nedeljo, 1. in 2. julija pod šotorom v centru kraja v okviru Zavoda za turizem Preddvor organiziran glasbeni večer in kulturni dan.

V soboto so večer otvorili Sejmarji iz Mengša, veselico pa nadaljevali Trio Šubic, povezovalka in animatorka pa je bila Jasna Kuljaj. V odmorih so se predstavili: Turistično društvo Kokra s svojim programom, čebelarsko društvo Fran Lakmayer, zaigal pa je tudi TRIO HORUK z Jezerskega.

Nedeljo je otvoril podžupan Janez Brolih s pozdravnim nagovorom. Po 2. sv. maši so pevke pevskega zbora Josipine Turnograjske poskrbele za začetek kulturnega dneva PETROV semenj, Turistično društvo Preddvor pa, da je bil center kraja poln stojnic, ki so vabile z domačo ponudbo.

Folklorni festival se je začel s povorko gostujočih folklornih skupin in ob 15. uri se je začel 11. mednarodni folklorni festival, večer so zaključili fantje ansambla Prisrčni fantje v odmoru pa so obiskovalci še slišali zgodbo o nastanku Hudičevega boršta člana KUD Preddvor. Cel dan pa je bil na dvorišču gostilne Majč mednarodni extempote, ki so ga pripravili člani Likovnega društva preddvorskih samorastnikov.
Jasna Kuljaj, voditeljica glasbenega sobotnega večera, Mirjam Pavlič, direktorica Zavoda za turizem in koordinatorka programa občinskega praznika občine Preddvor, Jana Žebovec, tajnica Turističnega društva Kokra.
UTRINKI

iz Preddvora


Kraj pod Storžičem, dvatisočakom Kamniško-Savinjskih Alp, privlači s posebnimi energijami, ki jih tod zagotovo začutijo tudi mladoporočenci.

Preddvor vabi s številnimi legendami, predvsem pa omogoča sproščena pohajkovanja. Tu je izhodišče številnih planinskih poti. Povzpnite se na okoliške vrhove ali ostanite na dolinskih cestah in raziščite skrivnosti gradov, ki se nahajajo v tej občini.


>> Poglej več

© Zavod za turizem Preddvor. Vse pravice pridržane.
Izvedba: MMstudio