+386 (0)40 606 091      |       info@visitpreddvor.si

Aktualno

Kulturna dediščina Narava Aktivnosti Dnevni izleti Nastanitev Kulinarika Aktualno Galerija

Sredina potopisna predavanja

Kategorija: Potopisna predavanja
V mesecu aprilu smo v TIC Preddvor prvič organizirali Sredina potopisna Predavanja.
Gostili smo kar 5 predavateljev, ki so nas popeljali na različne konce sveta.


Prva sta nam predavala Vita Peharc in Jernej Pirnar, ki sta predstavila svoje 4 tedensko potovanje na Kubo. Skupaj z njima smo potovali po deželi prijaznih in odprtih ljudi, ruma ter cigar. Jernej in Vita sta nam prinesla pokazat prave kubanske cigare in nas navdušila na kubansko salso.

Naše namišljeno potovanje smo nadaljevali na drugem koncu planeta in skupaj s predavateljico Evo Krampl potovali na živahno Tajsko. Eva nam je natančno predstavila ogromno Tajsko. Pripovedovala je o tradicionalnem severu, džungelskemu trekingu, južnih otokih, nazadnje pa smo spoznali glavno mesto Bangkok. 

Ker smo bili ravno v Aziji, smo se odločili, da si zmanjšamo stroške letalskih kart in od tam naprej potujemo v Avstralijo. Tja smo odšli s pomočjo Jana Šmida, ki nam je predstavil svoje 1 mesečno potovanje pot tej izredno razgibani in zanimivi deželi. Jan je prepotoval vzhodno obalo Avstralije in se s pomočjo starih in novih prijateljev dobro seznanil z avstralsko kulturo. Na potopisnem predavanju smo občudovali razglede iz »Great ocean road-a«, se navduševali nad 12 Apostoli, videli kako izgleda avstralski glasbeni festival… Navdušeni smo bili nad čudovito naravo in urejenimi velemesti.

Skrajni čas je  že bil, da se vrnemo domov v Evropo. V našo družbo smo povabili Luka Roglja, da nas preden se vrnemo v domačo Slovenijo popelje še na počitnice na Kanarske otoke.  Spoznali smo otoka gran Canaria in Tenerife. Luka je z nami delil svoje dogodivščine in nas skozi zgodbe popeljal po poteh svojega potovanja. Navdušeni smo bili nad najbolje ocenjenim živalskim vrtom na svetu in vulkanom El Teide, kjer je imel Luka priložnost prenočiti na nadmorski višini kar 3000m.

Vsem predavateljem se najlepše zahvaljujemo, bili ste odlični.

Prav tako pa se najlepše zahvaljujemo vsem obiskovalcem, brez vas nas dogodek nebi uspel.

Glede na odlično obiskanost dogodka, že komaj čakamo, da dogodek ponovimo. Vabimo vas, da nas spremljate in se nam takrat ponovno pridružite.UTRINKI

iz Preddvora


Kraj pod Storžičem, dvatisočakom Kamniško-Savinjskih Alp, privlači s posebnimi energijami, ki jih tod zagotovo začutijo tudi mladoporočenci.

Preddvor vabi s številnimi legendami, predvsem pa omogoča sproščena pohajkovanja. Tu je izhodišče številnih planinskih poti. Povzpnite se na okoliške vrhove ali ostanite na dolinskih cestah in raziščite skrivnosti gradov, ki se nahajajo v tej občini.


>> Poglej več

© Zavod za turizem Preddvor. Vse pravice pridržane.
Izvedba: MMstudio